Hoe het met de Razende Roeltjes begon.

Mijn verhaal begint in Zuid Afrika. Mijn ouders waren geemigreerd naar Zuid Afrika vanuit Nederland en ik werd geboren in Pretoria. Samen met mijn oudste en jongere zusje speelde ik veel buiten in en rondom de tuin. Vooral toen we later naar Sasolburg verhuisden waar we een flinke tuin hadden met fruitbomen en tomatenplanten. En aan het eind van de tuin liep een weg met daarachter…..de natuur.
Er liepen soms buffels maar er waren ook slangen en schorpioenen en grote duizendpoten, grote torren en spinnen. Er groeiden bloemen die je hier in de winkel koopt. Natuurlijk vonden mijn ouders het niet goed dat we buiten die tuin speelden maar af en toe gebeurde dat toch.

We hadden destijds al honden die vrij rond liepen en die natuurlijk door de honden uit de buurt gedekt werden als ze loops waren en dan kwam er een nestje. De zorg voor honden was toen zo heel anders dan dat wij die nu in Nederland kennen. Er werd nog met DDT behandeld tegen ongedierte en vaccinaties werden er echt niet gegeven. Met als gevolg dat de honden soms ernstige ziektes kregen en afgemaakt moesten worden. Daar kregen we niet veel van mee en blijkbaar wisten mijn ouders een goede uitleg te geven voor de verdwijning van een dier want daar heb ik geen nare herinneringen aan.
Als laatste hadden we een Rodesian Ridgeback die ons fantastisch bewaakt en beschermd heeft. Het nestje dat zij kreeg weet ik me nog goed te herinneren. Ze lag ik een klein hutje in de tuin op jute zakken en ik vond het geweldig.

Toen ik zes was gingen we terug naar Nederland maar het leven was hier compleet anders. Geen dieren en honden en natuur maar flats om ons heen en daar moesten we wel even aan wennen.
Later toen we van Amsterdam naar Egmond verhuisden kwam de natuur weer in beeld. Ik was inmiddels 12 en met vriendinnetjes klom ik in bomen, bouwde vlotten, struinde door weilanden en de duinen en was razend geinteresseerd in de honden uit de buurt. Ik was er niet bij weg te slaan.

Zodra ik zelfstandig woonde en de mogelijkheid er was kwam de eerste hond. In het begin waren dat hondjes die andere mensen wegdeden of uit het asiel.
Daarna kocht ik mijn eerste puppy, een boxer die niet erg gezond was en waarvan het karakter niet zo best bij het mijne pastte. Veel te druk en te zwaar, iets te veel van alles eigenlijk! Daarna kwamen de Markiesjes in beeld en werd ik voor het eerst lid van een Rashonden Vereniging. Er ging een wereld voor me open en Ik ging naar alle dagen die de vereniging organiseerde.
Ik fokte een nestje en ook dat vond ik erg leuk. De Markiesjes bevielen heel goed behalve dat ze erg luidruchtig waren en daarom ging ik uiteindelijk toch weer rondkijken naar een ras dat wat minder blafte.
De Markiesjes werden al wat ouder en toen ik op de jaarlijkse Winnertentoonstelling in Amsterdam was met een vriendin ging ik maar eens vragen aan de mensen bij de Whippetring of het nou echt waar was dat een Whippet zo slecht luisterde. Dat las ik altijd in de boekjes over de Whippet en dat hield me nog tegen om dit ras te kiezen.
Toen me door verschillende eigenaren en fokkers van Whippets uitgelegd was dat een Whippet alleen niet luistert als hij jaagt was het hek van de dam want toen wist ik het zeker, er moest en zou een Whippet komen. In 2000 kwam de eerste en niet lang daarna de tweede.

In 2004 fokte ik mijn eerste nestje waaruit ik een teefje hield. Het laatste Markiesje overleed in 2009. In totaal heb ik inmiddels 5 nestjes gefokt waaruit ik steeds 1 of 2 honden aangehouden heb. Het aantal honden dat ik nu in huis heb is 6 en daarnaast heb ik nog een paar reuen in medeeigendom.
Ik vind het nog steeds een erg leuke hobby en ga met plezier naar dagen van de Whippet Club en naar Tentoonstellingen.

Af en toe fok ik een nestje en dat vind ik wel een serieuze aangelegenheid want het gaat tenslotte om levende wezens en het doel is wel dat de hondjes die ik fok een gezond en plezierig leven krijgen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s