Heerlijke dag op Texel

002 (800x600)Gisteren gingen Nana en ik naar Texel om Silver (Esteban van de Razende Roeltjes) en de familie Roeper op te zoeken.

008 (800x600)Het was een prachtige heldere, zonnige dag en op de boot hadden we een mooi uitzicht. Zo’n boottochtje geeft je het gevoel dat je er echt een dagje uit bent. Jammer genoeg was Nana niet helemaal op haar best. Ze leek niet helemaal lekker en ondanks het prachtige weer leek ze heel tevreden als ik haar een jasje aan deed dus dat heb ik maar zo gelaten.

Jannechien kwam me van de boot halen en met een kwartiertje waren we bij de boerderij waar de familie Roeper woont. met een aantal koeien, schapen, kippen, 2 varkens, een paard en Cavia’s en 7 prachtige poezen. Heerlijk om zo te wonen!

Binnengekomen bleek wel dat Nana het heerlijk vond om haar kind weer te zien en Silver was ook door het dolle toen hij ons zag. Het was heerlijk om Silver weer te kunnen knuffelen!

Na wat gedronken te hebben smeerde Jannechien wat lekkere broodjes en gingen we met Nana op weg naar de Slufter om te wandelen. We reden door de leuke dorpjes van Texel en ondanks het heerlijke weer was het erg rustig en ook bij de Slufter waren niet veel mensen te bekennen. Wel kwamen we nog een geredde kruising Galgo tegen uit Spanje.

Die Slufter is toch maar weer een prachtig stuk natuur in ons eigen landje, ik heb er van genoten. Daarna hebben we een duinpannetje opgezocht waar we in het zonnetje hebben gegeten, op 6 december nota bene!!

012 (800x600)013 (800x600)019 (800x600)020 (800x600)022 (800x600)030 (800x600)033 (600x800)

037 (800x600)Op de terugweg gingen we nog even langs Jannechien haar zus en thuisgekomen heb ik nog wat foto’s van Silver gemaakt en hebben we samen wat standfoto’s gemaakt. Silver is een echte vreetzak want de kleine kuipjes leverpastei waren in een vloek en een zucht op.en toen hadden we alleen nog een kuipje hondenvoer als hulp om hem in stand te zetten.

062 (800x553)070 (800x557)Hierna was het voor Jannechien en Jacob tijd om te gaan melken en ik mocht helpen. Ik kreeg ook een overall, schort en laarzen aan. We gingen eerst nog even bij de twee varkens, Sien en Saar langs om wat brood te brengen. Van enthousiasme sprong een van beide bijna over het hekje heen want ze wist natuurlijk ook wel dat er wat lekkers aan kwam. Ik wist niet dat ik varkens zo leuk zou vinden maar ik was op slag verliefd op die grote beesten. Rond Kerst verwachten beide dames biggetjes en dan ben ik zeker weer op Texel om hun kroost te bewonderen.

082 (800x600)Het melken was een hele belevenis. Om die grote beesten zo van onderaf te zien staan is echt wel indrukwekkend en mijn hulp aan Jannechien en Jacob viel nog erg tegen hoor. Het is nog een hele kunst om alle handelingen goed uit te voeren en met de apparatuur om te gaan. En zo bleek dat je de koeien wel moet kennen want de ene koe is veel vriendelijker dan de andere en een schoppende koe is toch niet iets waar je als beginneling met je handjes tussen moet zitten. Dus ik mocht mijn kunsten proberen op de lieverds en oudjes en tegen de tijd dat we klaar waren begon het me een beetje lukken om de machine aan de tepels te hangen. Eerst kregen de koeien een beetje voer, dan moest je de tepels schoonmaken en dan de machine er aan hangen. Ik vond het geweldig om dat allemaal mee te maken.
Jammer genoeg konden we geen foto’s maken omdat we allemaal vieze handschoenen aan hadden. Maar natuurlijk hebben we later in de andere stal toch nog even mij als boerin geportretteerd;-))

086 (800x600) (2)In deze stal stonden de koeien die niet gemolken werden. En we gingen nog even langs Frits, het Friese paard dat nog helemaal nat was van de zee waar hij net in was geweest.

084 (800x600)Hierna kregen de kalfjes nog melk en toen zat de ronde er op en was het ook tijd om afscheid van iedereen te nemen en weer richting de boot naar Den Helder te gaan. Ik kreeg nog heerlijke verse melk mee en een flinke doos eitjes en zo ging ik met een vol boodschappenwagentje weer terug.

Op de boot en in de trein vloog de tijd voorbij want ik zat helemaal na te genieten van de fantastische dag die ik had beleefd.
Nana knapte naarmate de dag vorderde weer op maar ze stond wel echt hard te kwispelen naar de andere honden toen we weer thuiskwamen en ik heb haar verder niet meer gehoord. We waren allebei toe aan een goed nachtje slaap;-))

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s