Nana is 6 weken drachtig en maakt het heel goed

P1020051

Nana 6 weken en 2 dagen drachtig en haar buikje groeit nu duidelijk sneller!

De eerste zes weken zijn heel rustig verlopen. Nana eet nog steeds goed al heb ik af en toe wel het gevoel dat het met wat minder enthousiasme gaat en ze is erg rustig. Je ziet of hoort haar niet want ze ligt de hele dag onder haar dekbedje. Dus natuurlijk voelt ze zich anders dan anders!
En wat me ook opvalt is dat ze zo voorzichtig is. Ze vliegt niet meer als een idioot tussen de benchdeurtjes door haar bench in als ze eten krijgt maar gaat pas naar binnen als ze dat zonder botsingen kan doen.

Tot nu toe is haar buikje heel bescheiden gebleven maar vanaf 6 weken gaan de puppies een groeispurt maken en kun je wat later in de dracht een betere inschatting maken van de grootte van het nestje.

Gisteravond heb ik het kenneltje alvast opgezet want ik ben bezig om een precies passende inzet van stof te maken met een dakje dat open te klappen is. Zo kunnen moeder en puppies lekker warm, tochtvrij en met veel privacy de eerste weken doorbrengen. Voor mij is het erg makkelijk want je tilt het er zo uit en stopt het in de wasmachine en hup de volgende gaat er weer in. Dus het naaimachientje gaat weer flink snorren.

Natuurlijk moet het doosje met benodigdheden voor de bevalling en de tijd daarna aangevuld worden en daarna kunnen we met een “gerust hart” de bevalling afwachten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s