Heftige reis naar Hazerswoude en de resultaten van de tentoonstelling van 23 maart

“Werkzaamheden aan het spoor” stond er aangegeven op de website van de NS toen ik de reis naar Hazerswoude aan het uitstippelen was. Ik probeerde natuurlijk de reis zo kort mogelijk te houden en alle vertragingen en gedeeltes van de route waar vervangende bussen zouden rijden te omzeilen maar helaas in de praktijk verliep het allemaal heel anders.

In Beverwijk strandde de reis al en moesten alle reizigers zonder verdere informatie op een bus wachten richting Haarlem. Er werd wel verteld dat er een blikseminslag was geweest en daardoor een stroomstoring was opgetreden. De treinen konden dus niet tussen Beverwijk en Haarlem rijden.
Vanaf Haarlem verliep de reis weer redelijk soepel en gelukkig kwam Richard me ophalen in Boskoop.
We konden een meisje veel plezier doen door haar ook mee te nemen met haar Sheltie. Ze was van plan om naar de tentoonstelling te lopen vanaf het station maar dat was natuurlijk gekkenwerk. Uiteindelijk kwam ik om 10.45 uur in plaats van 9.00 uur aan bij het Plantarium aan waar de tentoonstelling werd gehouden.

Maar de tentoonstelling zelf was heel gezellig. Eddy en Bianca met Malinka en Barzoi Iazora (die heel fantastisch het BOB won) waren er ook samen met hun goede vrienden met hun Barsois en de Tibetaanse Terriers. Ze hebben altijd heerlijke dingen bij zich en meteen werd ik verwend met een heerlijke slagroom soes en het bleef er niet bij een;-))

Maar tot mijn grote verrassing kreeg ik een pakje, met daarin zoiets leuks, plakletters voor op het raam. En wat stond daarop?: Whippets van de Razende Roeltjes, met een afbeelding van een Whippet. Ik was er heel blij mee want ik wilde zoiets ik al lang graag hebben.
De slaapzak die ik voor Malinka gemaakt had werd nog niet meteen in gebruik genomen want er was veel te veel afleiding. Ik heb Malinka helemaal niet zien liggen;-)) Helaas stond Malinka er niet zo mooi bij op de standfoto’s dus ik hoop dat we een volgende keer betere kunnen plaatsen.

Maar de dag was nog niet voorbij voor wat de verrassingen betreft. Richard en Isarina kwamen met de volgende. Het verhaal is niet helemaal geschikt om hier uitgebreid uit de doeken te doen maar reken maar dat het regeltje, helemaal onderaan mijn advertentie (met dank aan Richard en Isarina voor alle hulp en inzet) van het Clubblad van de Whippet Club zeer welgemeend is.
Soms overkomen je allemaal van die hartverwarmende dingen en daar ben ik altijd een beetje verbaasd over maar ook heel blij natuurlijk!!.

Hazerswoude, Djago, 9Hazerswoude, Djago, 13Hazerswoude, Djago, 4De resultaten van de tentoonstelling:
Djago (Diabolo van de Razende Roeltjes werd eerste in de JEUGDKLAS met een ZEER GOED. En Lucka (Hot Isle Oberon) werd  4 UITMUNTEND in de OPEN KLAS reuen. Verder was het een fijne en leerzame dag. De standjes hebben we deze dag gelaten voor wat het was want niet lang nadat de Whippets gekeurd waren (starttijd 14.00 uur) zijn we richting huis gegaan.

Hazerswoude, Lucka 14Hazerswoude, Lucka 13De terugreis verliep niet veel beter wat de treinstoringen betreft. Na een kort nachtje, een ellenlange reis en een enerverende dag op de tentoonstelling was ik simpelweg te moe om mijn hoofd nog omhoog te houden en dat zakte dus ook heel genant steeds omlaag. En ik kwam pas om 19.30 uur mijn voordeur weer binnen. De hondjes waren door het dolle van blijdschap!!

Als ik een dagje weg ben dan is mijn buurman vaak degene die een paar keer op een dag mijn honden in de tuin laat en ze van de nodige aandacht “voorziet”! Ook dat is natuurlijk een fantastische hulp want de honden de hele dag alleen achter laten is voor mij geen optie!!