Het allereerste nestje van de Razende Roeltjes is 10 jaar

Het is bijna niet te geloven dat de tijd zo snel is gegaan. Mijn eigen Aysha heb ik vandaag maar eens extra geknuffeld want 10 jaar voelt als een echt jubileum!! Behalve dat ze al een behoorlijk grijs snuitje heeft zou je niet zeggen dat ze al 10 is.

Ze is nog volledig gezond en de enige keer dat ik voor iets bijzonders naar de dierenarts met haar moest was toen ze nog heel jong was en in een stuk glas was getrapt, verder heeft ze nog nooit een gezondheidsprobleem gehad.
Ze loopt nu ook nog gewoon met de jonge garde naast de fiets mee en dat kost haar helemaal geen moeite.

Ik ging altijd met Aysha en Zoe samen fietsen maar Zoe is meer een oude scharrelaar geworden (met haar 13 jaar) die heeft niet zoveel behoefte meer aan dat gerace die doet het rustiger aan en scharrelt wat rond en loopt in een rustiger tempo naast de fiets. Omdat ik daar Aysha mee te kort begon te doen ben ik haar samen met Kiki en Nana uit gaan laten en dat waardeert ze erg.

Voor zover ik op de hoogte ben zijn alle hondjes uit dit nest nog aardig gezond. Er zijn wel problemen geweest met Aurora (Bikkel) ongeveer 3 jaar geleden toen ze verlammingsverschijnselen in de achterhand kreeg en het erop ging lijken dat ze het niet meer zo lang zou maken. Uit onderzoek bleek toen dat er zich een kluwen bloedvaten bij de ruggengraat had gevormd en dat die w.s. op een zenuw drukte. Er werden medicijnen voorgeschreven en die kreeg ze ook een paar dagen maar wonderbaarlijk genoeg herstelde Bikkeltje zich langzaam aan weer en achteraf staan de artsen ook voor een raadsel. Het is voor hen ook niet duidelijk of de diagnose wel de juiste is geweest destijds. Het belangrijkste is dat ze nu weer geheel normaal functioneert.

Ook Allegro (Takkie) heeft gezondheidsproblemen gehad maar dat kwam door trauma. Zijn milt is verwijderd omdat die gescheurd was.

Ik wil alle a-tjes hartelijk feliciteren met hun 10e verjaardag en hoop dat ze nog lang van hun leven mogen genieten.