Hot Isle Oberon (Lucka) ruim vijf maanden

Normaal gesproken is er wel ergens een Jonge Honden Dag waar we aan meedoen voor de training maar met Lucka komt het gewoon niet goed uit. Tot nu toe hebben we op showgebied nog helemaal niks te melden. Volgende maand gaan we meteen met Lucka naar een grote show. Eerst naar de tentoonstelling in Bleiswijk en dan naar de Winner in Amsterdam.

Foto: Richard Stoop

Het gaat heel goed met Lucka, het is een pittig ventje en hij kan het erg goed met Turo vinden. Ook met Bandhu maar het leeftijdsverschil kun je dan toch wel merken. Turo past wat dat betreft met zijn 18 maanden beter bij zo’n hele jonge hond.

We zijn wel een paar keer met Lucka naar ringtraining geweest en dat ging uitstekend. Hij loopt keurig mee maar vindt alles leuk natuurlijk en dus is het nog geen goed geolied machientje. Bij het wachten op z’n beurt wil hij zich het liefst op een buurman of buurvrouw storten om lekker te gaan spelen maar helaas zit dat er dan even niet in.

Inmiddels heeft hij al zijn melktanden en kiezen gewisseld en dat is wel zo lekker voor het gevoelige mensenvelletje. We zijn heel tevreden over zijn ontwikkeling, hij ziet er prima uit en is tot nu toe kerngezond en dat is toch alvast iets om heel blij mee te zijn.

Zijn zusje Organza is de enige waar al een show mee gedaan is en zij heeft op een grote show het van meer dan 100 puppies gewonnen. Dat is wel heel fantastisch om meteen zo’n succes te behalen. Ze is dan ook prachtig!! Het beige broertje (Overdrive) is naar Noorwegen gegaan en het beige zusje Ockra woont in Denemarken. Zij gaat ook volgende maand naar haar eerste tentoonstelling. Het is erg leuk om de andere hondjes uit het nest te volgen!!