We hopen hier bij de Razende Roeltjes op acht weken puppy plezier aan het begin van 2013!!

Eindelijk is het dan zover, er is weer een nestje gepland bij de Razende Roeltjes. Het is al weer drie jaar geleden en ik kijk er ontzettend naar uit. De verwachting is dat Jennah (Baroque van de Razende Roeltjes) in november loops wordt en dan laten we haar dekken door Turo (Whiptails Miracle Mac) Ik vind het zelf een uitstekende tijd voor een nestje omdat de puppies dan januari/februari naar hun nieuwe eigenaren gaan. Het kan dan nog wel koud zijn maar erg lang duurt dat ook niet meer en de pupjes zijn dan in ieder geval voor de zomervakantie al wat ouder en kunnen al wat langer mee op stap. Dat is sowieso fijn als het mooie weer aanbreekt. Turo in stand op de Aankeuringsdag in Leek, Foto’s Monique Post Jennah heeft in 2009 haar eerste nestje gehad met Play A While Karhu en over dat nestje waren we heel tevreden. Het zijn allemaal alleraardigste hondjes geworden en hebben allemaal een goed leven bij hun nieuwe baasjes. De enige twee hondjes uit dit nest die geshowd worden zijn Nana (Celeste) en Kiki (Cashmere). Beide dames zijn nog niet zo vreselijk veel geshowd maar tot nu toe hebben ze allebei goed resultaten behaald en omdat Kiki zich veel beter laat showen dan Nana haalt zij ook de beste resultaten. Ze heeft nog heel recent op 8 september op de CAC show in Alkmaar het reserve kampioenschap gewonnen. Jennah zelf is niet veel geshowd maar had hoegenaamd altijd een UITMUNTEND en ze werd bijna altijd geplaatst in haar klasse. Jennah leeft samen met haar broer Coen (Baquero) in ons roedeltje. Coen is ook weinig geshowd maar heeft 2 JeugdCAC’s. Coen en Jennah hebben beiden een heel zacht karakter. Jennah moedert nog steeds over Nana en Kiki. Ze krijgen af en toe een wasbeurt en als ze vind dat het spelen met de andere honden te hard gaat, protesteert ze wel! Coen en Jennah vormen samen een team en ze worden ook samen uitgelaten.

Turo is tot nu toe al wel een aantal keren geshowd en met goede resultaten. Hij is Beste Jonge Hond op de Jonge Honden en Veteranen Dag van de Whippet Club In 2011 geworden en heeft tot nu toe altijd een Uitmuntend bij verschillende keurmeesters gekregen met uitstekende keurverslagen. Hij heeft een JeugdCAC gewonnen.

Aangezien ik niet van lijn- en inteelt houd kies ik ouders met zo weinig mogelijk gemeenschappelijke voorouders in de stamboom maar met het type dat ik wel goed bij elkaar vind passen. Ik wil er als fokker niet aan meewerken dat er zich ziektes en andere (goede en slechte) eigenschappen gaan vastleggen door steeds ouders uit dezelfde lijnen te kiezen. Zowel Jennah als Turo zijn recent getest op erfelijke oogafwijkingen en zijn hier momenteel vrij van bevonden. Verder ben ik lid van de Nederlandse Whippet Club en fokken wij ook volgens die regels. Turo is op 22 september 2012 geslaagd voor zijn aanlegtest. Hij was nog nooit op een coursingbaan geweest en vanuit het niets heeft hij prachtig het kunsthaasje achtervolgt en wilde aan het eind eigenlijk zijn buit niet meer loslaten.

Jennah heeft de test vorig jaar ook afgelegd maar zakte er jammerlijk voor want ze is niet geinteresseerd in een kunsthaas. Maar voor de mensen die graag willen dat het oorspronkelijke jachtinstinct nog behouden blijft….wees gerust, onze Jennah weet heel goed hoe ze een echt konijntje moet vangen. Ik ga niet met mijn honden naar de coursingbaan en train dus niet op het achtervolgen van een kunsthaas. Dit is iets dat je kunt aanleren. Het pure jachtinstinct zoals een Whippet dat oorspronkelijk moest hebben is in de hond aanwezig of het is er niet.

Jennah is momenteel 5 jaar en helemaal in goede gezondheid en Turo is nu 18 maanden en dus nog maar een jong broekie. Hij heeft trouwens een plezierig rustig karakter en verkeert ook in blakende gezondheid. Ik ga er dan ook maar vanuit dat we een goed uitgangspunt hebben om een mooi en gezond nestje te fokken. De stamboom voor het toekomstige nest is hier te bekijken:
http://thewhippetarchives.net/testmating.php?dam=39253&sire=109065
Nu is alleen het wachten nog op de loopsheid van Jennah!! Voor meer informatie of bij belangstelling voor een pupje kunt u altijd contact met mij opnemen 072-5404531 of razenderoeltjes@planet.nl