Driewielligfiets

Sinds 2 maanden heb ik een driewielligfiets en dat bevalt ontzettend goed. Je zit veel lager dan bij een normale fiets en niet op een zadel maar op een comfortabele stoel. Dit maakt het veel veiliger en gemakkelijker om de honden uit laten.

Ik ben nog nooit gevallen met de gewone fiets maar een paar “bijna’s” waren er wel. De oorzaak was dan meestal dat de honden een kat zagen en ineens niet meer netjes naast de fiets liepen maar in een richting schoten die haaks op de fiets stond. Helaas weigeren de wielen dan dienst;-)) en moet je maken dat je heelhuids van die fiets af komt.

De nieuwe fiets en ik hebben dat soort situaties inmiddels glansrijk doorstaan…even al zittend de voetjes op de grond zetten en de situatie is weer onder controle.

Ik fiets altijd met meerdere honden. Dat mag eigenlijk niet in Nederland maar ik heb er nog nooit een opmerking over gekregen en al helemaal geen boete.

Het is ook een groot voordeel dat je heel langzaam kunt fietsen of zelfs kunt stilstaan want zo kun je de honden langs het gras laten lopen en even stilstaan als er een plasje gedaan wordt.

Inmiddels hebben er al heel wat mensen even op de fiets gezeten om eens even uit te proberen hoe dat zit en iedereen moest, tot z’n eigen verbazing, bekennen dat het wonderbaarlijk lekker fietst.