Clubmatch KCWF

Afgelopen zondag hadden we de Clubmatch van de Kynologen Club West Friesland. Ik had Kiki, Nana en Turo ingeschreven. Omdat Nana loops was en we twee heren mee hadden heb ik haar maar thuis gelaten. Dat was wel jammer want ik wilde juist graag een keurverslag van haar hebben van Mw. Stuifbergen.

Op de tafel

Deze keer was het heerlijk dichtbij en vertrok ik pas om 8.15 uur. Ik kom niet zo vaak in de Schermer en het was leuk om daar eens wat rond te kijken want het is een heel mooi gebied.

Richard en Isarina waren deze keer nou eens niet de eersten maar kwamen net na mij aan. Met z’n drieen gaat alles heel snel, honden nog even laten plassen en de benches op het karretje zetten en hup je kunt naar binnen. Ondanks dat het al veel drukker was dan dat je zou verwachten konden we nog een goed plaatsje vinden om te zitten met al onze spullen. Op deze show zijn natuurlijk altijd een hoop mensen die we van de ringtraining kennen dus er is altijd wel iemand om mee te babbelen.

Er waren 12 Windhonden ingeschreven en dat is behoorlijk bijzonder want de Rasgroep Windhonden is altijd zwaar onderbezet.

Turo deed heel goed zijn best en kon goed beoordeeld worden. En daarna was Kiki aan de beurt. De keurmeester was nogal enthousiast over Kiki vooral over haar mooie front. Hierna was het wachten op de erekeuringen want Turo en Kiki moesten daar aan mee doen.

Beste Puppy in Show

Maar de tijd ging supersnel en nadat we de honden nog weer hadden uitgelaten en een broodje hadden gegeten en eens bij de standjes hadden gekeken was het al weer tijd om met Turo de ring in te gaan voor de keuring van beste pup. Er stonden heel wat puppies in de ring en het showen met Turo ging heel goed. En ja hoor we werden geselecteerd uit die grote groep om verder mee te doen. Daarna vielen er nog een paar af maar toen begon de keurmeester te plaatsen. Uiteindelijk mocht Turo naar bordje 1. Ongelooflijk leuk natuurlijk. Nou dit was al heel mooi!!

Kiki on the move

Toen moest Kiki de ring in voor de keuring van de Rasgroep Windhonden. Ook hier verliep het showen prima en werd ook zij geselecteerd bij de besten. Er moest nog weer wat loopwerk gedaan worden en weer vielen er nog een paar honden af. Daarna mocht Kiki naar bordje drie en ook daar waren we heel tevreden mee want de nummers een en twee waren niet bepaald de minsten. Helemaal niet erg om daar achter te staan;-))

Al met al hadden we weer een erg leuke dag gehad. Lekker bij gekletst met een aantal mensen en het ging zo goed met showen en we konden met een paar bekers naar huis en wat zakken voer en ook een mooi hondenkussen. En niet te vergeten de prachtige bos bloemen die alleen de winnaars van de Beste Baby en Beste Pup kregen. Echt erg leuk.

Cashmere van de Razende Roeltjes (Kiki) 3e Beste Windhond.

Het is wel heel fijn als je daarna met een half uurtje weer thuis bent hoor;-))