TENTOONSTELLING IN BLEISWIJK

TENTOONSTELLING IN BLEISWIJK

Er waren afgelopen zaterdag 28 Whippets ingeschreven. De keurmeester was mw. Z. Rawson. Jammergenoeg hebben we geen fotoxb4s van deze dag. Het is in de tentoonstellingshallen erg moeilijk om goede fotoxb4s te maken, ze worden meestal te donker.xa0Wexa0hoorden bij aanvang van de keuringenxa0dat het beter was om je cameraxa0op nachtstand te zetten. Achteraf gezien logisch dat dit helemaalxa0niet kan werken want de sluitertijd wordt langer waardoor je eigenlijkxa0een statief moetxa0gebruiken zodat je in ieder geval geen last meer hebt van bewegingen of trillingen. Op sommige fotoxb4s lijkt het wel of ik een hele horde Whippets aan het showen ben of in de koppelklasse sta.

De volgende keer de fotoxb4s maar weer in de normale stand maken want het resultaat in de nachtstand is vreselijk!

045
Nou ja volgende keer beter.

Het was een verrassende keuring af en toe!! Maar het blijkt wel weer dat het keuren iets heel persoonlijks is. Elke keurmeester heeft zo zijn eigen punten die hij of zij belangrijk vindt. Maar wat mij betreft zou er toch een wat minder groot verschil moeten zitten in de uitslagen. Een hond die de ene keer het CAC haalt en de show erna een ZG dat kan toch eigenlijk niet.

Kikixa0deed goed haar best en won haar klasse en kreeg hiermee het Jeugd CAC. Natuurlijk waren wij hier erg blij mee!

Kikixa01 Uitmuntend Jeugd CACxa0

Na de keuring was het tijd om te shoppen en er is altijd wel iets te vinden waar ik mijn geld aan kwijt kan. Zo vond ik deze keer fantastische lichtjes om aan de halsband vast te maken. Ik had deze nog nooit eerder gezien. We hebben ze al uitgebreid kunnen testen want sinds de klok weer een uur is teruggezet zitten we met de middagwandeling al half in het donker. Erg fijn als je de honden dan toch goed in de gaten kunt houden en het lichtje is zo goed dat ze op dexa0donkere paadjes goed bijlichten. Watxa0ik wel zo schattig vond is dat het lichtje van onder hun snoet schijnt en je hun snorharen ineens zo duidelijk ziet.

Komend weekend hebben we de Jonge Hondendag. Daar kijk ik wel naar uit want als alles goed gaat zijn alle hondjes uit het nest van Jennah en Cato aanwezig.xa0Het is wel erg jammer dat Else en Lasse niet bij deze dag aanwezig kunnen zijn (er was een kleine kans dat dit wel zou gebeuren)xa0met de vader maar wel heel begrijpelijk natuurlijk, Gothenborg ligt nou niet bepaald naast de deur. En het is daar al veel kouder dan hier! De kans op sneeuwxa0is volgens de weerberichten voor de komende dagenxa0al erg groot.

Ik hoop in ieder geval op deze dag wat fotoxb4s vanxa0het hele nestxa0te kunnen maken. En natuurlijk ben ik erg benieuwd naar hoe de hondjes beoordeeld worden. Een gezellige dag zal het zeker worden.

Twee wekenxa0daarna hebben we al weer de Winnertentoonstelling. Zo ben je een heel jaar niet op tentoonstellingen en zo ben je er bijna elke week.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s