KIKI EN NANA DRIE MAANDEN

PUPPIES VAN CATO EN JENNAH DRIE MAANDEN

In een sneltreinvaart is die derde maand voorbij gevlogen. Van de hele dag maar kijken of er niet een plasje gedaan moet worden of dat de planten in duizend stukjes wordt geplukt is het ineens een stukje rustiger geworden. De dames hoeven niet meer zo vaak naar buiten en ze weten al een beetje wat wel en niet mag en ook worden ze al zelfstandiger en kunnen ze zich beter in de roedel redden.

Maar oh oh oh wat kunnen ze wild en woest met elkaar spelen. Natuurlijk gaan ze op het moment niet zo veel naar buiten als we normaal gesproken doen, gewoon omdat het veel te slecht weer is. Het is te koud om ze lang mee naar buiten te nemen, dus kunnen ze hun energie ook minder goed kwijt. Dus wordt er in huis als een gek door de kamer geraced en gestoeid tot dat ze moe zijn en lekker tegen elkaar aan weer in slaap te vallen. Gelukkig zien de langetermijnxa0 voorspellingen voor het weer er beter uit en zijn we over een week de echte kou kwijt. Nu maar hopen dat het ook uitkomt.

Nu Nana en Kiki hun laatste inenting gehad hebben kunnen we wat meer andere honden opzoeken en hoeven we tenminste niet meer zo uit te kijken dat ze toch ergens ziek van worden. Dat maakt het allemaal wel wat makkelijker. Afgelopen zondag hebben ze ook voor het eerst echt met andere hondjes gespeeld en dat ging heel goed. Het was ook minder koud en dan krijgen ze er meteen meer plezier in.

De andere pupjes uit het nest gaan, getuige de voorgaande berichten ook bijzonder goed. Celine (Lulu) heeft haar puppycursus al afgerond met goed gevolg. Canelle (Jewel) is net aan haar puppycursus begonnen en Christobel (Bandhu) begint de 18e. Ook Josje gaat er aan geloven………………………

Wij zelf gaan binnenkort met ringtraining beginnen want ook dat is een goede manier om Nana en Kiki meer aan andere honden en drukke situaties te laten wennen.

Alle puppies zitten op het moment tegen de zes kilo aan alleen Bandhu weegt als echte vent natuurlijk wat zwaarder. In sommige opzichten wil ik ze wel volwassen kijken want natuurlijk is het voor mij wel spannend om ze zich te zien ontwikkelen. Blijven ze binnen de maat of worden ze toch te groot?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s