HONDENBABIES????

HONDENBABIES ??

Vol in het boetje

002_2

Het echte wurmenstadium hebben de puppies achter zich gelaten. Sinds gisteren begin je nu steeds duidelijker te zien hoe de puppies gaan worden. Het beginnen echte Whippetjes te worden. Heel erg leuk om te zien.

Jammergenoeg liet het weer het niet zo goed toe om de puppies in de tuin te laten maar gelukkig is er vandaag

Heerlijk warm tussen al die lijfjes

 

004

een zonnetje en is het droog en niet zo winderig. Bij eerdere pogingen vlogen ze meteen weer naar binnen, ja….als je ook bijna wegwaait en het nat is!! Nu gingen ze op onderzoek uit en speelden een poosje buiten. We hebben nu ook puppyrennen buiten aanelkaar gekoppeld zodat ze een mooie speelplek hebben zonder dat ze alles in de bek kunnen nemen of de planten en struiken tot op de grond snoeien. Het zou fijn zijn als het goede weer wat langer aanhoudt.

Bijna geen plaats meer voor allemaal

011_2 Jennah vindt dat de puppies nu maar verder vast voer moeten eten want ze heeft de brui aan het laten drinken gegeven. Een doodenkele keer laat ze ze nog even drinken maar dat duurt niet al te lang. Dan hoor ik wat mopperende geluiden en wil ze bij de puppies weg. Steeds vaker zie je wel een spelende Jennah met haar puppies. Dat is wel heel schattig!

De puppies eten en drinken dus helemaal zelfstandig en dat gaat allemaal prima, ze smullen en hun schaal is in no time helemaal leeg. Ze genieten er van om in de kamer te spelen op een groot kleed. Coen komt ook af en toe kijken maar vlucht toch wel weer snel na een speelpoging te hebben gedaan. Hij vindt het toch wel een beetje eng die kleine wurmen om z’n poten.

Af en toe maar staand laten drinken

005 Komende maandag zijn de puppies alweer 6 weken en worden ze ingeent. Jammergenoeg kreeg ik het niet voorelkaar om de puppies met acht weken te laten enten. De fabrikanten van vaccins schrijven de dierenartsen voor hoe vaak en op welke leeftijd er geent moet worden. Kwalijk vind ik het wel dat er al lang uit onderzoeken is gebleken dat het beter is om anders (later en minder vaak) met de inentingen om te gaan zodat het gevaar op het uit z’n evenwicht brengen van het immuunsysteem van puppies zo klein mogelijk is. De inkomsten van dierenartsen en fabrikanten wegen zwaarder dan de gezondheid van de hondjes, eigenlijk een schande. De enkele dierenarts die goed op de hoogte is en wel anders wil loopt het gevaar een rechtzaak aan z’n broek te krijgen als hij niet precies doet wat de fabrikanten willen, zoals de dierenarts waar ik mee sprak al drie keer had ondervonden a 8000,00 eurootjes boete per keer. Ja en dan volg je toch maar keurig weer wat er wordt voorgeschreven omdat de portemonnee het niet meer trekt. Ik kan me er iets bij voorstellen maar ik vind het wel erg dat het zo werkt.

Canelle wordt door Cinnamon onder de voet gelopen

069

Christobel in z’n eentje buiten het warme nest in slaap gevallen

047 Mochten er mensen ook interesse in dit onderwerp hebben dan is er al veel informatie te vinden als je met Google op dr. Jean Dodds zoekt. Het is zeker de moeite waard om er eens wat over te lezen.

Ik hoop dat de puppies de entingen dus goed doorstaan en er geen nare gevolgen door krijgen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s