OP DE HELFT

OP DE HELFT

Voor het eerst stonden ze allemaal voor het hekje: wij willen er wel uit!

C_nest_22_dagen_002 Het gaat allemaal veel te snel. Nog vier weken en dan gaan de puppies al weer naar de nieuwe eigenaren. Inmiddels kunnen de puppies ook door de grote ren lopen. Toen ze goed genoeg op de beentjes stonden om ook weer naar hun bed terug te lopen heb ik het kleine rennetje opengezet zodat ze nu een grote ruimte hebben om te rennen en te spelen. Eerst vonden ze dat een beetje eng maar nu zijn ze er al weer helemaal aan gewend. Het is wel prettig want ze komen nu ook echt uit hun holletje om te plassen en dat betekent dat de wasmachine het ook weer wat rustiger aan kan gaan doen. Gelukkig kunnen de puppies hun temperatuur nu helemaal zelf op peil houden en dus kan de thermostaat weer een tandje lager hier in huis en de kruiken zijn inmiddels ook weer opgeborgen.. PPPPFFFFTTT wat had ik het warm.

De puppies lopen inmiddels dus aardig goed en ze beginnen al te rennen en steeds meer te spelen ook nu met speeltjes. Wat ik altijd minder vind is dat ze elkaar zo vreselijk molesteren. Ze bijten elkaar en schudden elkaars vel totdat het slachtoffer het op een piepen zet. Jennah is er trouwens heel vlug bij als er hard gepiept wordt om de boel even te regelen.

Eerst van een klein bordje eten.

C_nest_22_dagen_011 Ook zijn ze afgelopen dagen helemaal zelfstandig gaan eten en drinken waarbij er nog een heerlijke troep van wordt gemaakt. Ze stampen lekker door het eten heen of gaan er in liggen om er beter bij te kunnen. Natuurlijk sta ik erbij en regel dat iedereen een plekje heeft en dat ze leren dat ze gewoon bij die bak moeten staan. Dus zet ik ze weer op de pootjes ernaast.

Het begint er nu wel echt op te lijken dat deze puppies helemaal niet groot worden en sommigen misschien zelfs klein zullen blijven. Maar ach dat zal in de toekomst allemaal nog moeten blijken want een voorspelling maken blijft moeilijk. Maar de gewichten liggen in ieder geval een stuk lager dan bij het vorige nest. En zoals het er nu uitziet zullen ze niet de 49 1/2 van Jennah gaan halen en Christobel zou wel eens een heel mooi maatje kunnen krijgen meer als zijn vader.

Cinnamon en Christobel slapen samen.

C_nest_22_dagen_034_2

Celine

C_nest_22_dagen_020 Vandaag worden ze voor de 2e keer ontwormd en vanaf morgen gaan we ook wat brokjes geven zodat ze daar ook aan wennen. Pap en brood met leverpastei zoals vroeger werd geadviseerd (en nog wel) geef ik helemaal niet want dat is toch helemaal geen hondeneten.

De komende week gaan de puppies kennis maken met de hele huiskamer en met de tuin. Laten we hopen dat het de komende tijd niet te koud en te nat wordt want dat maakt de hele socialisatie een stuk makkelijker. In de stromende regen valt er niet veel te beginnen met zulke jonge hondjes en met echte kou en harde wind ook niet. We hebben nog wat jasjes van het vorige nest voor de periode vanaf 6 weken en natuurlijk hebben we de hondenwandelwagen nog die z’n waarde de vorige keer wel heeft bewezen. Dus we moeten alleen nog piepkleine jasjes hebben voor de komende weken.

Cinnamon is een klein vasthoudertje

035 Canelle veilig in Jennah’s pootjes

071

De volgende stap, uit de grote schaal eten

001 Als je er gewoon middenin gaat liggen kun je er hartstikke goed bij!

005 Laatste restjes opruimen

033 Even mijn yogaoefeningen doen

C_nest_27_dagen_008

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s