RAZENDE ROELTJES GEBOREN OP 12 OKTOBER 2009

RAZENDE ROELTJES GEBOREN OP 12 OKTOBER 2009

Op zondagmorgen begon de temperatuur van Jennah te zakken, xb4s middags was die nog lager en aan het eind van de zondagmiddag begon Jennah wat onrustig te worden. Ze begon te graven en had een heel andere gezichtsuitdrukking dus wist ik wel hoe laat het was. De puppies wilden er zo langzamerhand wel eens uit.

Jennah op zxb4n dikst (zondagavond)

001 xb4s Avonds heb ik mijn luchtbedje maar opgepompt om naast Jennah te kunnen slapen. Want ik wil in zoxb4n geval niets missen. Van slapen kwam helemaal niks want Jennah wilde steeds naar buiten en dan weer naar binnen en dan weer graven. Het werd dus meer een beetje lezen en wachten.

Om 5 uur begon het menens te worden en dirigeerde ik haar naar de mand waar alles al klaar stond voor de bevalling. Ik ben er toch steeds verbaasd over dat een teefje dat dan ook braaf doet en niet per se ergens anders wil bevallen.

De bevalling verliep prima tot het 6e pupje. Jennah had het buitenste vlies al stuk gebeten maar de pup bleef duidelijk steken. Dus de dierenarts maar gauw ingeschakeld. Met moeite hebben Jennah en ik hem er toch uit weten te krijgen en toen bleek dat het pupje met teruggeslagen kop in het geboortekanaal lag. Tot onze grote teleurstelling was het reutje overleden. Verdorie zeg, dat was even slikken. Een prachtig beige reutje met witte aftekening. Daarna volgden er nog twee gestroomde teefjes…….en toen kwam de dierenarts.

Pas geboren

002 Toen was er voor de dierenarts niet veel meer te doen dan het hele stel maar even helemaal controleren. Hij was erg te spreken over het hele stel en over de conditie van Jennah.

De pupjes lagen heerlijk te drinken en al snel hadden ze bolronde buikjes en maakten tevreden geluidjes. De volgende dag in de avond was er wel een pupje dat wat minder levendig overkwam. Het racete wat minder snel door het kenneltje en bleef wat langer liggen. Extra opletten dus. Jammer genoeg hebben we helemaal niks voor dit teefje kunnen doen want xb4s morgens was ze al overleden.

Omdat ik me gewoon niet alsmaar af wil vragen wat er met deze 2 pupjes aan de hand is geweest heb ik sectie laten doen. De uitslag was dat het gestroomde teefje een zware longontsteking had opgelopen doordat er vruchtwater en ontlasting in de longetjes zat en het reutje had er simpelweg te lang over gedaan om geboren te worden. Deze 2 pupjes waren niet te redden geweest.

De teleurstelling was natuurlijk groot maar het is wel zo dat dit soort dingen regelmatig bij hondenbevallingen voorkomen.

Nu liggen er 6 wolkjes, 1 REUTJE EN 5 TEEFJES, van puppies bij Jennah . Ze groeien elke dag goed en zien er prima uit. Wat een plezier om naar te kijken.011

3 dagen oud

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s