TERUG UIT ZWEDEN

TERUG UIT ZWEDEN

Sinds gisteravond zijn Jennah en ik weer op nederlandse bodem. Ik heb een enorm leuke tijd gehad in Zweden.

Zweden_juli_augustus_2009_042 Ik was na een pittig ritje op maandag 9 augustus in Lindome in Zweden (Vlak onder Goteborg). Ik kon bij de eigenaren, Else en Lasse Dahlund, van Play A While Karhu (Cato) logeren. Cato is niet de enige reu die bij hen woont want ze hebben ook een reu, die Pius heet, uit de kennel Kapriol. Het was dus meteen een dolle boel in huize Dahlund met onze komst.

Jennah was nog helemaal niet te porren voor de avances van de heren maar was wel erg vriendelijk. De heren legden zich er toch wel redelijk goed bij neer als ze van Jennah werden gescheiden. Dus dat was allemaal goed te doen.

Else en Lasse hadden al lang een week vakantie met hun kinderen en kleinkinderen geboekt in Turkije en zouden van woensdag op donderdag vertrekken. Aangezien Jennah’s bereidheid om zich te laten dekken nog wat langer op zich liet wachten werd er afgesproken dat ik de week dat hun op vakantie waren in hun huis zou blijven samen met Jennah en Cato. Omdat er voor beide reuen eigenlijk een pension besproken was werd het plekje voor Cato geannuleerd.

Natuurlijk werd dat aanbod met veel plezier aanvaard want zo kon ik van een onverwachte week vakantie genieten. Wel was ik er erg van onder de indruk dat Else en Lasse me hun huis toevertrouwden tijdens hun afwezigheid.

Zweden_juli_augustus_2009_147 De komende dag, op donderdag, werd Jennah gedekt en er volgde nog een paar keer in de volgende dagen maar op maandag hield Jennah het toch echt voor gezien. Het viel me wel op dat het allemaal zo ontspannen ging, als de hormoontje weer op hol sloegen werd er even flink gespeeld en volgde de dekking maar buiten dat kon ik rustig met de 2 honden op stap. Ik heb dus echt wel leuke uitstapjes kunnen maken want ook samen in de auto ging prima. Maar om gedonder achter in de auto te voorkomen zat Jennah natuurlijk wel apart in de bench.

Zweden_juli_augustus_2009_175 Wel heel prettig op deze manier en zo heel anders dan de meestal 2 bezoekjes die je brengt aan de reu met het teefje dat je wilt laten dekken.

Zo heb ik buiten alle wandelingen in de direkte omgeving een mooie wandeling aan de kust van Zweden gemaakt en een flinke toertocht wat meer naar het noord oosten langs kleine dorpjes en meren over hele smalle wegen. BBBrrr wel eng met tegenliggers. Maar wat is de natuur toch prachtig in Zweden. Ik heb er enorm van genoten.

Zweden_juli_augustus_2009_276 Toen het weer wel heel slecht was ben ik nog een middagje naar Ikea geweest want die was dichtbij. Verder heb ik vele foto’s van Jennah en Cato gemaakt. Ik zat vaak lekker in het zonnetje rond het middaguur met de twee honden in de tuin en dan maar wachten op een goed moment.

Wat ik wel heel bijzonder vond is hoe de Zweden veel meer verandwoordelijkheid hebben voor hun eigen leefomgeving. Ze moeten zelf in de direkte omgeving voor het onderhoud van de wegen en de natuur zorgen. Er staan overal afvalbakken, die dus ook door de bewoners van die buurt zelf geleegd worden. Hondenpoep op straat maar ook in het gras zie je hoogst zelden en loslopende honden al bijna helemaal niet. Speciaal voor de honden was er een afgezet terrein met struiken en bomen waar ze naar hartelust konden spelen en rennen. Als je de riem over het hek hing wisten andere mensen dat er al iemand zijn hond daar liet rennen.

Kijk dan…..daar!!!!

Zweden_juli_augustus_2009_323 Toch moest ik wel erg aan het idee wennen dat al die prachtige groene ruimte hoegenaamd niet gebruikt kon worden door de hondjes die ook in de natuur buiten de steden vaak aan de lijn moeten blijven omdat er of het broedseizoen is of omdat er natuurlijk grote gebieden zijn waar de honden als ze een keer op jacht zouden gaan helemaal in kunnen verdwijnen. Ook zijn er natuurlijk nog vele wilde dieren in Zweden.

Rust in de tent.

Zweden_juli_augustus_2009_339 Else en Lasse kwamen op donderdag weer thuis en na nog twee hele gezellige dagen ben ik vrijdagmiddag pas om 16.30 uur weer richting Nederland vertrokken.

Ik kreeg een prachtig afscheid toen ik vanuit Zweden de tolbrug op reed. De ondergaande zon scheen precies aan de overkant recht tussen de pijlers van de brug door……schittereeend!!! Zaterdag om 21.00 uur reden we weer onze eigen straat in en daarmee kwam er een eind aan ons Zweedse avontuur.

Nu is het voorlopig nog even geduld hebben of er zich de eerste drachtigheids verschijnselen zich gaan voordoen. Spannend!!!!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s