Clubmatch Nederlandse Whippet Club 17 -05-2008

De weersvoorspellingen voor deze dag waren ronduit slecht en ik keek er dan ook niet echt naar uit om in de regen mijn honden te gaan showen. Thuisblijven doe ik niet zo gauw want je weet maar nooit wat voor mooie kans je daar mee laat liggen.

Deze keer gingen alle honden mee. Onderweg kletterde de regen al lekker tegen de autoraampjes en toen we in Lelystad aankwamen bleef het zachtjes regenen. Gelukkig viel de waterhoeveelheid mee tijdens het showen van Coen, Jennah en Midas. Maar xb4s middags tijdens de eindkeuringen suisde het uit de lucht en dat was alles behalve leuk. De honden vonden het natuurlijk helemaal niet fijn en de exposanten werden echt doornat. Sommigen vonden het nog nodig om er toch netjes uit te zien en stonden in hun overhemd of trui in de kletterende regen.

Een buitenshow is alleen leuk als het redelijk weer is en anders is mijn mening dat je de mogelijkheid moet hebben om de keuringen bij erg slecht weer binnen voort te zetten.

Het weer was dan wel waardeloos maar het was er niet minder gezellig om. We schuilden zo af en toe in een tentje van iemand die zo verstandig was geweest om er eentje mee te nemen en zo konden we onze spulletjes tenminste droog zetten.

Jennah was al heel snel aan de beurt in de Jonge Honden Klas Teven. De keurmeester was A. Edlander. Zij keurde vlot. De klasse van zeven teefjes was dan ook snel gekeurd wat erg prettig was.

Toen wij met drie andere teefjes overbleven moest er nog flink gelopen worden. De keurmeester zette ons eerst op de 2e plaats en toen moesten we lopen…..

Clubmatch_2008_nwc_jennah_2 …….daarna zette ze ons op de derde plaats en weer moesten we ons kunnen laten zien. Ja hoor, Jennah liep als een treintje en veroverde daarmee definitief de tweede plaats. Nou daar was ik heel tevreden en blij mee. BAROQUE VAN DE RAZENDE ROELTJES 2 UITMUNTEND

Foto: Marc Gemis

Midas was als tweede aan de beurt in de Jonge Honden Klas bij keurmeester mw. T. Permo. Het voorbrengen ging erg goed en Midas stond met zijn lekkere smoeltje een beetje triest te zijn in de regen. De honden met een Zeer Goed mochten de ring verlaten en Midas en ik mochten blijven staan. Dat was al mooi. Uiteindelijk kwamen we nadat we alle vier nog een keer moesten lopen achter bordje 2 terecht. CASANOVA YVA VITA 2 UITMUNTEND

Foto: Henny van den Berg

Casanova_yva_vita

Foto: Yvanca de Vries

Casanova_yva_vita_clubmatch_2008

Daarna hadden we even pauze en konden we alle honden even goed uitlaten en een broodje eten. Verdorie wat gaat die tijd toch snel voor ik het wist stond de ringmeester mijn naam al te roepen en moest ik alweer in de ring zijn met Coen. Coen werd door de regen nogal baldadig en tijdens het met alle honden door de ring lopen wilde hij liever springen dan lopen. Gelukkig hield hij dat na wat boze woorden van mij voor gezien en deed hij het verder keurig. Hij stond netjes en liep de sterren van de hemel. Ook Coen werd geselecteerd bij de beste vier en nadat we allemaal nog weer het gangwerk voor en achter moesten laten zien mocht Coen tot mijn grote blijdschap naar boordje een.

Foto: Marc Gemis

Clubmatch_2008_nwc_coen1_2
BAQUERO VAN DE RAZENDE ROELTJES 1 UITMUNTEND.

Coen mocht dus zeker mee doen met de keuring voor beste en reserve beste reu. Maar ook Midas en Jennah moesten paraat blijven omdat zij 2e in hun klasse waren. Daar stonden we met drie honden te wachten in de regen. Erg genoeg ging het steeds harder regenen en tegen de tijd dat alle reuen die hun klasse gewonnen hadden de ring in moesten kletterde het uit de lucht. De honden hadden er toch maar moeite mee om daar netjes te blijven staan. Ik kan het me levendig voorstellen!!!

UItslagen:

Als Beste Reu en later Beste van het Ras werd de vader van Coen en Jennah gekozen, Bayard Tomatin. Ja ja, pappa is en blijft een mooie reu. Reserve Beste Reu werd Goldrush Di Mahana.

Toen waren de teefjes aan de beurt en hier werd het Beste Teefje Emily Di Mahana en Reserve Beste Teef werd Barnesmore Movie Queen.

Natuurlijk moest er toen nog gestreden worden om de titel van beste van de Clubmatch en dat werd het Italiaanse Windhondje Fiefoerniekxb4s Feeling Groovy. Dit teefje heeft al meerdere jaren achter elkaar deze prestatie geleverd.

Door de regen kwam het er niet van om ook nog met een fototoestel aan de gang te gaan maar gelukkig zijn er wel fotoxb4s door anderen gemaakt.

Toen alle keuringen achter de rug waren klaarde het op begon er een mager zonnetje te schijnen en hield het op met regenen. Volgens mij hadden ze daarboven wel lol om ons.

Tijd om de honden eens even de beentjes te laten strekken en gelukkig konden we ze lekker even loslaten op een groot grasveld in de buurt. Aysha en Jennah gingen even uit hun hun bol en renden heerlijk maar Coen was duidelijk moe en liet zich maar moeilijk overhalen om mee te doen. Uiteindelijk sprintte hij wel even mee. Nadat alle honden en spullen weer met passen en meten in de auto zaten vertrokken wij zoals gewoonlijk weer als een van de laatsten. Het was een leuke maar drijfnatte dag met hele mooie resultaten!!!!!!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s