TENTOONSTELLING IN LEEUWARDEN

TENTOONSTELLING IN LEEUWARDEN

Het was beslist geen lekker weertje om in alle vroegte naar Leeuwarden te rijden maar gelukkig hielden de gladde wegen op bij de afsluitdijk en bleek er in Friesland al helemaal geen sneeuw te liggen.

Dat het niet zonder gevaar was bleek wel later op de dag. Toen een goede bekende van onze ringtraining me vertelde dat hij in alle vroegte van de weg af was gegleden en tegen de vangrail aanklapte. En dat was vast niet het enige ongeluk vandaag. Kun je nagaan wat we allemaal voor onze hobby over hebben……..een beetje gek is het soms wel!!!!!!!

Door het slechte weer begonnen de keuringen later en waren er wel wat meer absenten. Er waren 23 Whippets ingeschreven 12 – 11. De heer T. Pehar mocht de hele rasgroep keuren en misschien was dat wel iets te veel van het goede want er werd aan het einde met de Whippets (die zoals bijna altijd als laatste aan de beurt waren) wel erg veel haast gemaakt wat het niet altijd even leuk maakte voor de exposanten.

Samen met Coen in Actie

Coen_en_jennah_in_leeuwarden_014 Coen deed goed zijn best maar we konden de ring met een verrassende 2 Zeer Goed verlaten. Jennah was nog wat onzeker zo na de loopsheid. Maar het showen ging met haar ook echt wel goed. Zij kreeg van de keurmeester een 3 Uitmuntend. De keurverslagen waren blijkbaar zo snel gedicteerd dat de schrijfster de zinnen niet eens af had gemaakt en zie daar dan maar eens uit te komen.

Met z’n tweeen in de Jeugdklas reuen

Coen_en_jennah_in_leeuwarden_015Beste reu en beste van het ras werd Peperone Pascal en reserve beste reu Peperone Patterson. Beste teef werd Of Summer’s Joy Springtime Sue en reserve beste teef werd Boxing Helena’s Eva So Sweet.

Fijn is wel dat Coen en Jennah de korte periode waarin ze er enorm veel lol in hadden om alsmaar tijdens het showen omhoog te springen achter zich hebben gelaten. Dat lekker blijven oefenen en naar ringtraining gaan zijn vruchten afwerpt blijkt wel weer……gelukkig maar!!!!!!!!

Jennah achter bordje drie

Coen_en_jennah_in_leeuwarden_022_2Unieke gebeurtenis sinds het ras op nationale en internationale tentoonstellingen geshowd mag worden was dat mijn grote hondenvriendin met haar Markiesje Turbo Max van de Walewoefjes op de zesde plaats in de rasgroepkeuring van de Gezelschapshonden terecht kwam. Vanzelfsprekend was ze daar wel heel erg mee in haar nopjes en terecht!!!!!

Na deze leuke dag kwamen we na het inpakken buiten in de sneeuw terecht. Dat was minder en ook onderweg hadden we nog wel last van behoorlijke sneeuwval. Gelukkig was dat maar tijdelijk en kwamen we verder zonder problemen thuis.

De honden hoorden of zagen we niet meer. Die waren net als wij afgepeigerd. Toen we voor het laatste rondje naar buiten moesten hadden ze daar helemaal geen zin in. De kou en sneeuw weer in…..bbbbbrrrrr dat werd dus maar een heel kort rondje voor deze keer!!!!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s