TENTOONSTELLING LEIDEN OP 16 MAART

TENTOONSTELLING LEIDEN OP 16 MAART

Met Coen ben ik naar de tentoonstelling in Leiden geweest. Jennah was ook ingeschreven maar nog loops dus om Coen niet ook nog eens helemaal het hoofd op hol te maken moest zij thuis blijven samen met Aysha om haar gezelschap te houden. Ik was behoorlijk vroeg in de Groenoordhallen (8.30 uur) maar alle plekjes rond de ring waren al bezet. Ik belandde uiteindelijk tussen de Afganen maar eerlijk gezegd waren die niet zo aardig en vielen steeds uit dus zocht ik naar een nieuw plekje. Gelukkig vond ik toch nog een plekje voor de bench bij de Whippets en daar hebben we de hele dag gezellig gezeten.

Tentoonstelling_leiden_met_coen_0_2 Er wordt op zo’n dag heel wat gepraat en gelachen. Carla Matalana was er ook nog even om te kijken en zij heeft heel wat foto’s genomen. Jammergenoeg zijn ze erg donker uitgevallen.

Er waren 16 Whippets ingeschreven en ook nog een paar afwezigen. Dus beslist geen record aantal voor dhr. v.d. Snee om te keuren.

Heel leuk was dat de Whippets eindelijk niet als laatste aan de beurt waren dus erg lang hoefden we niet te wachten. In de Jeugdklasse reuen stonden 3 reuen ingeschreven. Coen veroverde een keurig nette tweede plaats en kreeg een uitmuntend. Zie bij de tentoonstellingsuitslagen voor het keurverslag.

De jeugdklasse reuen

Tentoonstelling_leiden_met_coen_013 Jammergenoeg wordt er door keurmeesters soms met een rolmaat de hoogte van de honden gemeten. Een idee krijg je zo wel natuurlijk maar nauwkeurig meten is er niet bij want anders wisten we ook allemaal zelf precies hoe groot onze honden waren. Om goed te meten heb je toch echt een poortje nodig waar de hond onder moet staan.

Coen wordt bekeken door de keurmeester en een stage lopende keurmeester

Tentoonstelling_leiden_met_coen_032 Coen werd dus met de rolmaat gemeten en veel te hoog ingeschat…..jammer is dat wel. Het zal fijn zijn als Coen en Jennah oud genoeg zijn om officieel gemeten te worden. Over een maand of vier kan dat!

De beste reu is gekozen

Tentoonstelling_leiden_met_coen_054 Heel verrassend maar heel erg verdiend werd vandaag de BOB het teefje Shalfleet Sephora van J. Alberts. De reserve beste teef werd Of Summer’s Joy Georgina ResCAC/ResCACIB en bij de reuen won Goldrush Di Mahana het CAC, Het reserve CAC/CACIB was voor U Should See Yourself of Gentle Mind en het reserve CACIB was voor My Best Man Fionnmae.

Deze schoonheden werden in de ring naast ons gekeurd

Tentoonstelling_leiden_met_coen_064 Daarna was het tijd voor de boodschappen. Gauw wat kauwstaven en wat snoepjes gekocht en een tandenkrabbertje voor een mooi schoon gebit van de beestjes. Toen was het al weer tijd om de boel in te pakken en afscheid te nemen van iedereen. Maar niet voor lang want over een week is de volgende show alweer in Leeuwarden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s