JONGE HONDENDAG OP 3 JUNI

JONGE HONDEN DAG OP 3 JUNI VAN DE KYNOLOGENCLUB WEST FRIESLAND IN HEERHUGOWAARD

Afgelopen zondag was het moment daar om Coen en Jennah voor het eerst te laten beoordelen. Hetty van der Lee en Floor Jansen waren de keurmeesters op deze dag.
Alle honden werden beoordeeld op diverse punten en daar werden cijfers voor gegeven. Alle honden werden door beide keurmeesters apart gekeurd en uiteindelijk werden de cijfers bijelkaar opgeteld en door twee gedeeld ….dat was het eindresultaat per leeftijdsgroep.

Wachten op de uitslag in de ring met Coen, Jennah en Karin
R0301417 Coen en Jennah vonden het buiten netjes lopen en staan toch even moeilijker dan binnen….ja zo’n veld met allerlei lekkere luchtjes dat maakt het er voor zulke jonge hondjes niet gemakkelijker op. Maar met lekkere snoepjes lukt bijna alles, zo ook dit. Alleraardigst liepen Coen en Jennah door de ring en stonden al netjes op de tafel. Toen de keurmeesters zo aardig bleken te zijn konden ze zich niet meer bedwingen en moesten toch de keurmeesters even een paar flinke likken uitdelen.

Coen achter bordje vijf
R0301418 Hartstikke leuk was dat Karin ook nog even langskwam om te kijken hoe het ons verging en eventueel te helpen met showen of vasthouden van een van de puppies als dat nog nodig mocht zijn.
Na allebei te zijn beoordeeld door de eerste keurmeester was het wachten tot dat na de lunch het onze beurt was om in de andere ring onze opwachting te maken met Coen en Jennah.

Dat wachten was helemaal niet erg want er valt altijd genoeg te praten en te kijken op zo’n dag dus wij vermaken ons dan ook prima. En ook het weer was werkelijk perfekt. Geen zon maar een heerlijke temperatuur, dus wat wil je nog meer.
Na het beoordelingsrondje van keurmeester twee en nog een uitlaatbeurtje voor al onze zes honden was het officiele moment aangebroken om de uitslag bekend te maken.

Jennah achter bordje een
R0301422 Coen en Jennah waren ingeschreven in de jongste klas van drie tot zes maanden (17 inschrijvingen). Er werden 5 hondjes per klasse geplaatst. Coen mocht achter bordje vijf gaan staan en laat Jennah toch als eerste geplaatst worden. Dat was wel een erg leuk moment en wat kwam de hulp van Karin daar toch even goed van pas. Het cijferlijstje van Jennah zag er wel heel mooi uit. Ze had alle hoogste cijfers gekregen en Coen had twee puntjes minder. De schattige speelgoed Chihuahua, die Jennah gewonnen had, werd helemaal goedgekeurd door hem ter plekke al door de ring te sleuren en ook thuis lopen de puppies er nu regelmatig mee in hun bekje.

En het baasje ook hartstikke blij natuurlijk!
R0301423

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s