JENNAH, COEN EN KIKI ZIJN 14 WEKEN.

JENNAH, COEN EN KIKI ZIJN 14 WEKEN

Hier is een foto van Coen in de hondenwandelwagen om te laten zien hoe hard de puppies inmiddels gegroeid zijn. Want wat waren ze klein toen ik het wagentje net had. Nu zijn ze zo groot dat ze er al makkelijk uit kunnen springen en dat is tot mijn schrik al eens gebeurd toen ze een woeste speelbui hadden. Dus dat wordt goed opletten geblazen. Ook zijn de jasjes die ik in het begin had gekocht al veel te klein geworden dus het is een geluk dat we die al lang niet meer nodig hebben. Voor de volgende winter kunnen we gewoon grote jasjes kopen.

R0301069 Deze week heb ik voor het eerst echt meegedaan aan de ringtraining. Voor zulke jonge hondjes ging dat al heel goed. Coen vindt eigenlijk alles leuk dus dat gaat heel makkelijk. Maar Kiki en Jennah zijn wat sneller onder de indruk en vonden de aanwezigheid van zoveel honden toch nog wel wat eng hoor en als ze dan nog aan alle kanten om je heen lopen bbbbbrrrrr ….dat is even wennen.
Ach het komt allemaal vanzelf. Deze week hebben we expres veel honden opgezocht en daar reageren ze eigenlijk heel goed op. Vaak willen ze wel even spelen of uitdagen.

We lopen inmiddels al een heel klein rondje park maar met drie puppies aan de lijn gaat dat allemaal niet zo snel. Ze dollen naar lieve lust en zie dat maar eens in goed banen te leiden. En nog steeds zijn er heel wat mensen die het zo leuk vinden en dus even een praatje maken.
Op woensdag kwamen we ook een hele groep kinderen tegen en omdat Kiki dat een beetje griezelig vond (ze maakten zoveel lawaai) gaf ik de kinderen allemaal wat brokjes om aan de puppies te geven. Aha dat ging al beter….mooi zo.

EILIE VAN DE BRUINBRAND

R0301154 Op vrijdag hebben we een loge gekregen. Hij heet Eilie van de Bruinbrand en dat is naaste familie van onze Lizzy die officieel Thirza Lizzy van de Bruinbrand heet. Eilie is al 15 jaar maar nog steeds in een puike conditie. Je ziet wel dat hij wat minder vast op de beentjes staat maar verder doet hij het nog prima allemaal. Hij maakt nog met veel plezier lange wandelingen. Hij is een schat van een hond. Ook voor Coen en Jennah en Kiki die hem als nieuwkomer zonodig af en toe moeten uitproberen is hij erg lief. De puppies dansen om hem heen en dagen hem uit door hard te blaffen en hun staartje zwaait daarbij hard heen en weer.
Eilie heeft een leuke gewoonte: hij pakt zijn grote kussen bij een hoek beet en sleept het zelf naar een ander plek. Het is heel grappig om te zien! Vroeger werd Eilie geshowd en werd zeer regelmatig geplaatst. Nu op hogere leeftijd ziet hij er nog steeds heel goed uit, al is zijn snuitje helemaal licht geworden.

Bolero/Romein en Vivian (Chihuahua) zijn echte maatjes geworden vertelde Kim en binnenkort gaat ze met de puppycursus beginnen.

ROMEIN

Romeintje_2142007B.J.

250407_0909 Van Anastasia kreeg ik foto’s toegestuurd met het berichtje dat het erg goed gaat met Berber/B.J. Deze foto met een van de poezen vind ik wel erg schattig. Ik heb wel begrepen dat B.J. niet altijd even rustig met de poezen omgaat en dat Anastasia haar soms wel eens even
een halt moet toeroepen. Gelukkig zijn de poezen niet bang voor B.J.

Ook van Ilse en Henoch kreeg ik een berichtje dat ze al goede vorderingen met de gehoorzaamheid van Barinja/Fiebe maken en dat ze haar al alleraardigst in stand kunnen zetten.

FIEBE

30407

Sinds we besloten hebben om voor Kiki geweldige baasjes te zoeken is er regelmatig belangstelling geweest voor haar. Op woensdag kregen we een telefoontje van de familie Penneweert. Hun Whippetje hadden ze een paar weken geleden in moeten laten slapen, op hoge leeftijd, en ze wilden graag weer snel een hondje in huis hebben dat het voor hun gemakkelijker maakte om over het verdriet heen te komen. We maakten een afspraak voor zaterdag om naar Kiki te komen kijken. Het was toch wel spannend. Zou ons laatste pupje nu toch nog zo snel vertrekken??????

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s