MET NEGEN WEKEN ZIJN ER AL DRIE PUPS VERTROKKEN!!

MET NEGEN WEKEN ZIJN ER AL DRIE PUPS VERTROKKEN!

Verdorie wat ons nou maandag is overkomen? Ineens hoorde ik een doordringend gegil vanuit de puppyren wat naar bleef doorgaan. Ik rende zo snel als ik kon naar de huiskamer en daar stond Baquero oftewel Coen (zo als hij inmiddels heet) op drie pootjes en met een beteuterd bekkie. Achteraf gezien denk ik dat hij in het hekwerk van de ren is geklommen, toen is hij met zijn pootje er doorgeschoten en naar beneden gevallen.
Ach ach ach daar stond hij dan op z’n drie pootjes en ging wel wat lopen maar dat was duidelijk pijnlijk. Zo’n jong pupje en dan dit, dat is erg. Natuurlijk bekeek ik de poot aan alle kanten en probeerde ik hier en daar wat te buigen…..daar werd ik niet veel wijzer van. Even aankijken maar.
‘sMiddags kwam Yvanca (fokker van Midas) langs om nog eens naar de puppies te kijken en dat kwam, buiten dat het heel leuk was natuurlijk, ook wel heel goed uit want nu konden we meteen samen naar de dierenarts.
Bij de dierenarts kwam er, behalve dat hij een pijnlijke knie had, ook niet veel soeps uit. We kregen een paar pijnstillers mee en moesten het nog maar even aankijken. Als het niet verbeterde dan maar terugkomen voor foto’s die dan opgestuurd moesten worden naar de orthopeed voor beoordeling. Voor de gewone dierenarts zijn foto’s van puppybotten niet gemakkelijk te beoordelen omdat er allemaal groeischijven te zien zijn. Het lijkt dan net of er allemaal breuken in het bot zitten.

Nou dat werd natuurlijk letterlijk aankijken. Ik wilde die hond wel beter kijken want het is wel een probleem om een pup een beetje rustig te houden. Aan een kant gelukkig deed het hem wel zo veel pijn dat hij zich wel wat rustiger hield. Aan de andere kant deed hij natuurlijk veel te veel voor mijn gevoel. In de loop van de week leek er soms een kleine verbetering op te treden maar die zette dan toch niet genoeg door.

Op dinsdag kwamen Ilse en Henoch uit Belgie om Barinja (Fiebe) op te halen. Ze waren al eerder hier om te kijken en ook al hadden ze geen echte voorkeur voor een hondje, toch bleek Barinja wel een beetje het favorietje van Ilse.

ILSE EN HENOCH STAAN KLAAR OM MET HUN FIEBE NAAR BELGIE TE VERTREKKEN

R0300763

Een jaar geleden had Henoch uit het raam drie hondjes met jasjes aan gezien en die hadden ter plekke zijn hart gestolen. Dus er moest een Whippet komen. Een jaar hebben Henoch en Ilse zich op de komst van een hondje voorbereid en gewacht tot ze in een huis met een tuin woonden. Ook de tuin werd helemaal omheind……zo nu kon het hondje komen. Nou een beter plekje kan Barinja zich niet wensen. Ilse en Henoch zijn van plan om over een jaar er nog een Whippet bij te nemen.
Wat heel erg leuk is dat Ilse een weblog begonnen is met alle belevenissen met en van Barinja/Fiebe. Kijk maar eens op: http://fiebe.skynetblogs.be/

Op dinsdagmiddag kon ik ook Bolero/Romein uit gaan zwaaien.xa0 Kim, die aan het verhuizen was, kon toch niet langer wachten om Bolero/Romein op te halen. Op advies van haar moeder blijft Kim nog wat langer thuis wonen om Romein zindelijk te maken en pas dan gaat ze echt in haar nieuwe huisje wonen met Vivian (Chihuahua) en Romein, plus alle ratjes. (een grote hobby van Kim) Kim en Romein vertrokken met de trein richting Leiden. Ze liet me dezelfde dag nog weten dat alles heel goed ging.

Vrijdag zijn we weer naar de dierenarts geweest voor de entingen. Dat ging wel heel erg goed. Geen van de pups gaf een kik en ze bleven maar kwispelen. Alle puppies waren dik in orde bij de controle.xa0 Ook het pootje van Coen werd weer bekeken en weer was het advies…..ik zou het nog maar even aankijken en anders foto’s laten maken.xa0 Narcose op deze leeftijd blijkt ook weer een verhoogd risico met zich mee te brengen…..dus zolang het niet noodzakleijk lijkt nog maar even wachten.
Wel heel fijn hoor dat ze de tweede enting hebben gehad….nu nog 3 weken en dan kunnen ze echt overal mee naar toe.

Met al die “potenellende” was ik maar wat blij dat ik een hondenfietskar/wandelwagen had besteld. Met een rug die niet zo goed meer mee wil werken en nog 3 puppies die gesocialiseerd moeten worden (dus gedragen), zag ik de bui al hangen. Vooruit ….maar zo’n kar bestellen. Het is niet alleen voor nu handig maar ook voor als mijn oude Loekie(Markiesje van 14 jaar) echt slechter gaat worden. En ook kun je hem gebruiken als kenneltje op een tentoonstelling.

De advertentie beloofde dat je hem in een paar seconden in en uit kon klappen maar dat bleek beslist niet haalbaar. Er moet nog heel wat geoefend worden…..dus!!!!!

R0300770 Maar goed vandaag (vrijdag) hebben we de puppies ingeladen en zijn op pad gegaan. Dat werkt fantastisch. Elke pup mag een stukje lopen en aan van alles wennen. En omdat het zo grappig is om te zien krijgen de puppies flink veel aandacht en worden vaak aangehaald…..heel goed!!

Het was toch ook nog een paar dagen behoorlijk koud dus toch maar een paar jasjes gekocht. Dan zijn ze daar voor de volgende winters ook meteen maar aan gewend.

R0300771

Nu er deze week drie puppies naar hun nieuwe baasjes zijn vertrokken is het hier zo stil en rustig in huis geworden dat ik het soms bijna niet vertrouw. Baccara/Kiki en Baroque/Jennah en Baquero/Coen hebben nu alle ruimte voor hun drietjes.

R0300768 Toch kiezen ze er maar wat vaak voor om lekker op een kluitje te gaan liggen…….zoals hier in die kleine bench……gezellig en lekker warm natuurlijk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s