VERDIKKEME DE PUPPIES ZIJN 7 WEKEN, NOG EEN AKELIG KORT WEEKJE EN DAN VERTREKKEN DE EERSTEN AL!!

VERDIKKEME DE PUPPIES ZIJN AL 7 WEKEN, NOG EEN AKELIG KORT WEEKJE EN DAN GAAN DE EERSTEN AL WEG!!

(BERBER) daar kom ik aan hoor, mijn staartje wappert al.

R0300576 Het is echt balen dat de puppies ons bijna gaan verlaten. Ik heb het zo leuk gevonden……heb zo genoten van die kleine molletjes die langzamerhand echte hondjes zijn geworden. Het was fantastisch om te zien hoe ze allemaal een persoonlijkheidje werden.xa0 Het ene hondje spreekt me wel iets meer aan als het andere maar ze zijn allemaal schattig.
En wat is het fijn om te zien dat het allemaal zulke leuke vrije hondjes zijn geworden tegenover mensen.

(BACCARA) even een sanitaire stop hoor.

R0300582 Natuurlijk zijn we inmiddels de hondjes aan het socialiseren. Ze zijn al een aantal keren de straat op geweest. Wat vonden ze het eng in het begin, ze liepen maar te piepen en sommigen wilden geen stap verzetten. Natuurlijk is het nu nog meer dragen dan lopen. Zo af en toe laat ik ze een stukje lopen, juist langs een drukke straat en winkels waar allemaal kratten en dergelijke staan.
Ook auto’s en brommers en fietsers vonden ze maar raar en eng. Je kunt nu merken dat ze er aan wennen en zelfs de bangste loopt nu keurig een eindje mee aan het lijntje. Gek genoeg vinden deze puppies de halsbandjes helemaal niet zo’n probleem er wordt wel zo nu en dan een beetje gekrabbeld maar ze zijn er toch snel aan gewend.

Halsbandjes om

R0300537 Er zijn ook hondjes bij die het fantastisch doen…met een beetje aanmoediging vergeten ze dat het een beetje eng is en daar gaan ze hoor en ja hoor ze beginnen het zelfs al leuk te vinden.
Ja en die mensen en kinderen buiten op straat die vinden ze het einde er wordt druk gekwispeld en van de ander kant geaaid en soms geknuffeld. Soms stappen mensen van hun fiets af om te kijken en even een praatje te maken. Ach en daar ben ik dan heel blij mee want het is fantastisch voor de puppies.

(BAQUERO) waarom houdt dit randje hier eigenlijk op?

R0300571 Ook hebben ze al wat ritjes in de auto gemaakt en dat ging ook heel goed. Dat vonden ze blijkbaar niks bijzonders want er werd gewoon geslapen.
Van het weekend ben ik met een vriendin die vijf Markiesjes heeft naar een groot grasveld gegaan waar ze allemaal los konden rennen en spelen. Dat was wel even wennen maar na een poosje waren ze toch allemaal aan het spelen…..dolle boel…….leuk joh dat gras.

(BAROQUE) zou dit net zo lekker zijn als in mijn drinkbak?

R0300579 Ook het weer werkt wel heel erg mee. Er zijn soms uurtjes en soms hele middagen dat het weer echt al lekker is en dan kunnen ze mooi de tuin in. Natuurlijk doen ze dat al wel steeds voor een plasje maar dat is nooit zo heel erg lang. Alhoewel de laatste dagen werden de periodes dat ze buiten waren wel steeds langer. Ze ontdekken dat ze hard achter elkaar aan kunnen rennen en doen dat maar wat graag. Na een poosje zijn ze echt uitgeteld en stappen ze vanzelf weer in de mand om te slapen. De puppies kunnen dan hun oogjes niet meer open houden. Boven op elkaar wordt er dan weer uren geslapen.

(BOLERO) HHHMMMM wat ruikt dat lekker.

R0300560Wat ik nou niet zo leuk vind is dat ze elkaar zo enorm hard kunnen bijten….waar is dat nou voor nodig denk je dan als mens, ze doen elkaar echt pijn…..”de gebeten hond” is dan hard aan het piepen maar denk maar niet dat dat altijd helpt. Gewoon doorgaan jongensxa0 nog even een beetje erbij. Soms schiet ik de arme ziel wel eens te hulp hoor en wrik ik een bekje los…..niks aan!!

(BARINJA) Ik ben een huishoudelijk typje maar nu rust ik even uit hoor.

R0300587 Verder zijn we ook bezig met het aanleren van borstelen, oortjes schoonmaken en tandjes bekijken. Nagels knippen doe ik lekker als ze slapen dan is het een makkie.
Ook weeg ik ze nog heel regelmatig. Ik vind het zelf wel heel leuk om te zien hoe ze groeien. Toen ik de puppies woog na de geboorte schrok ik me een hoedje, in vergelijking met mijn vorige nestje waren ze enorm zwaar. Nu zeven weken verder zijn ze helemaal niet meer zwaar en de gewichten liggen dicht bij die van het vorige nest en er zijn 2 puppies een stukje lichter zelfs. Ik ben benieuwd hoe groot de hondjes uiteindelijk worden.

Het speelgoed dat de “kraamvisite” meeneemt wordt zeer gewaardeerd!

R0300567

R0300565

R0300564

Straks is dat weer de volgende fase om te zien hoe ze straks bij hun nieuwe eigenaren uitgroeien en of ze werkelijk zo worden als dat je nu denkt.
En welke ik zelf ga houden……ja spannend he?? Dat wordt de verrassing voor volgende week!!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s