JA HOOR ……HET ZIJN ECHTE WHIPPETS…..VAN VIER WEKEN.

JA HOOR…….HET ZIJN ECHTE WHIPPETS……..VAN VIER WEKEN.

Kijk maar!!!!!R0300317 Toen ik van de week even bij de puppies keek waren deze twee al lekker onder het dekbedje gekropen…..onmiskenbaar Whippets dus!!

Dsc01566 En deze week gebeurde waar ik al bang voor was. Het schattige “kraamcadeautje” van Jack en Truus ziet er na een woeste speelpartij van de puppies niet meer hetzelfde uit!!!
VOOR
R0300243_1
NA
R0300318

…..en ik ben bang dat het daar niet bij blijft!!!!!!

De puppies zijn op het moment ontzettend leuk. Ze kunnen nu goed lopen en rennen, al vallen ze nog weleens om. Ze spelen met allerlei speeltjes en ook de doos met 2 ingangen wordt druk bezocht. In het begin legde ik er steeds een kleedje in maar dat vatten ze blijkbaar op als, hier kunnen we lekker zacht plassen. Dus omdat de wasmachine al overuren maakt heb ik dat verder maar gelaten.

De puppies krijgen nu al drie keer per dag eten. Het zijn natuurlijk nog wel kleine muizehapjes. Vandaag voor het eerst brokjes die ik met warm water wat zachter had laten worden, een keer compleet vleesvoer en een keer pap of blikvoer. Ze vinden het allemaal even lekker. Maar drinken bij Aysha is ook nog steeds je van het en wordt beslist niet overgeslagen.

Dsc01583 BERBER (teef)

R0300354 Aysha vindt het zelf niet meer zo geweldig nu ze hun tanden dus blijkbaar af en toe in haar tepels zetten. Af en toe wordt zo’n bijtertje ook wel stevig terecht gewezen. Ook het in oren bijten of een paar nagels in haar oog accepteert ze niet meer en af en toe hoor je dan wel een puppy piepen die net even te ver is gegaan. Stiekem vind ik het wel erg zielig maar we zullen maar denken dat het bij de opvoeding hoort en dat ze op deze manier wel beter voorbereid worden op hun verdere leven dan met een moeder die helemaal niks doet als haar kroost haar zit te pijnigen.
Ook als de hondjes stevig aan het kleunen zijn wil ze nog wel eens laten merken dat het nu toch echt te ver gaat en ze taaien dan ook al heel snel af.

BACCARA (teef)

R0300370
Het knuffelgehalte van de puppies is met deze vier weken flink gestegen naar zo’n 200%…..ze zijn om op te vreten!!!!.
Trouwens de kleuren zijn inderdaad aan het veranderen. De gestroomde hondjes worden op Barinja na allemaal donkerder. En Baquero is eerder lichter geworden.

BAQUERO (reu)

R0300336

Ook hun onderkomen is weer veranderd, ze hebben nu een grote kunstof mand met een doos als dakje tegen eventuele tocht. Dat werkt goed. Het plassen in hun eigen mand is ook meteen hoegenaamd over……..dat is erg prettig.

BAROQUE (teef)

R0300331 De puppies hebben nu ook echt de speeltjes ontdekt zoals hierboven al te zien was en trekken en scheuren al aardig aan lapjes met knopen erin en ook de gordijnen moesten het al ontgelden maar daartegen hebben we natuurlijk maatregelen getroffen. Het huis moet de komende tijd toch weer puppyproof zijn anders ben je maar bezig met oppassen voor je spullen en dat is niet de bedoeling. De laatste week legde ik een slaapzak midden in de kamer zodat ze ’s avonds ook een poosje buiten de grote ren konden dollen. Nou eigenlijk is die ook niet meer nodig want de dametjes en heertjes gingen vanavond op onderzoek uit en vonden het niet per se noodzakelijk meer om stijf in de buurt te blijven.

BOLERO (reu)

R0300343 Ook proberen we leuke foto’s van ze te maken maar dat is soms nog niet zo eenvoudig, ze vliegen alle kanten op en Barinja (oranje bandje) maakte er helemaal een potje van. Als je haar op de tafel laat zitten of liggen, blijft ze een seconde stil en begint dan te dollen en te rennen. Ach voor de echte standfoto’s vind ik het nu nog veel te vroeg…..dat komt allemaal nog wel…..tijd genoeg.

BARINJA (teef)

R0300374_1

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s